Shook
Radio 104.4

Arist
Song

music love

Οι 5 γυναίκες που ενέπνευσαν τα πιο διάσημα τραγούδια όλων των εποχών

5 πασίγνωστα τραγούδια αφιερωμένα σε αληθινές γυναίκες

Αυτά τα τραγούδια αντικατοπτρίζουν τη σημαντική επιρροή που είχαν συγκεκριμένες γυναίκες στις ζωές και τις καριέρες των δημιουργών τους, αφήνοντας το σημάδι τους στη μουσική βιομηχανία.

  1. “Layla” – Derek and the Dominos (Eric Clapton)
    Γράφτηκε για την: Pattie BoydΤο “Layla” είναι εμπνευσμένο από τον έρωτα του Eric Clapton για την Pattie Boyd, τότε σύζυγο του φίλου του, George Harrison των Beatles. Αργότερα, ο Clapton παντρεύτηκε την Boyd, και το τραγούδι παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά της καριέρας του.

  1. “Sweet Caroline” – Neil Diamond
    Γράφτηκε για την: Caroline Kennedy
    Το “Sweet Caroline”, γραμμένο το 1969, είναι αφιερωμένο στην Caroline Kennedy, κόρη του Προέδρου John F. Kennedy. Ο Diamond εμπνεύστηκε από μια φωτογραφία της όταν ήταν παιδί.

  1. “Suzanne” – Leonard Cohen
    Γράφτηκε για την: Suzanne Verdal
    Το τραγούδι “Suzanne” αφηγείται την πνευματική σχέση του Leonard Cohen με τη Suzanne Verdal, μια χορεύτρια και φίλη του στο Μόντρεαλ, χωρίς ποτέ να αναπτυχθεί ρομαντική σχέση μεταξύ τους.

  1. “Rosanna” – Toto
    Γράφτηκε για την: Rosanna Arquette
    Το “Rosanna” των Toto κυκλοφόρησε το 1982 και είναι εμπνευσμένο από την ηθοποιό Rosanna Arquette, με την οποία ο κιμπορντίστας Steve Porcaro είχε σχέση.

  1. “Candle in the Wind” – Elton John
    Γράφτηκε για την: Marilyn Monroe
    Αρχικά γραμμένο το 1973, το “Candle in the Wind” αποτίει φόρο τιμής στην ηθοποιό Marilyn Monroe. Το τραγούδι ξαναγράφηκε το 1997 για την Πριγκίπισσα Diana μετά τον θάνατό της, αποκτώντας νέο συμβολισμό.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα