Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Under-eye bags

5 λύσεις για να απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με σακούλες κάτω από τα μάτια, μην ανησυχείτε, καθώς δεν είστε μόνοι.

Συνήθως, οι σακούλες αυτές συνδέονται όχι μόνο με κούραση ή έλλειψη ύπνου, αλλά και με γενετική προδιάθεση. Το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια και η φυσική ανατομία μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των σακουλών και των μαύρων κύκλων.

1. Επαρκής Ύπνος

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα την ερυθρότητα και την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Επίσης, η ανεπάρκεια ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και πρήξιμο. Για να μειώσετε την εμφάνιση των σακουλών, φροντίστε να κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ.

2. Προστασία από τον Ήλιο

Η γήρανση μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα μάτια, ενισχύοντας την εμφάνιση σακουλών. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή προστασία με SPF για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση. Προτιμήστε SPF ειδικά σχεδιασμένο για την περιοχή των ματιών ή βεβαιωθείτε ότι το SPF προσώπου σας είναι 100% φυσικό για να αποφύγετε ερεθισμούς.

3. Σωστή Καθαριότητα

Η σωστή καθαριότητα της περιοχής γύρω από τα μάτια είναι απαραίτητη για την αποφυγή ερεθισμών. Χρησιμοποιείτε ήπια, χωρίς άρωμα καθαριστικά για να απομακρύνετε αποτελεσματικά το μακιγιάζ χωρίς να προκαλείτε ερεθισμούς. Τα καθαριστικά με λάδι είναι ιδανικά για την περιοχή των ματιών, καθώς απομακρύνουν το μακιγιάζ χωρίς να προκαλούν ερεθισμό.

4. Κατάλληλη Κρέμα Ματιών

Αν και καμία κρέμα ματιών δεν μπορεί να εξαλείψει εντελώς τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση τους και στην πρόληψη επιδείνωσης. Αναζητήστε κρέμες που περιέχουν συστατικά για φωτεινότητα, όπως η βιταμίνη C, ή καφεΐνη για το πρήξιμο. Το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικό για ενυδάτωση.

5. Κρύο Μασάζ

Ένα κρύο μασάζ μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση από τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Ενισχύει τη λεμφική κυκλοφορία, μειώνοντας το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Εφαρμόστε πρώτα κρέμα ματιών και στη συνέχεια κάντε απαλό μασάζ χωρίς να τραβάτε το δέρμα.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα