Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Μέγαρο Μουσικής

«Η Sasha Waltz παρουσιάζει το “In C” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης»

Η Sasha Waltz παρουσιάζει την πρωτοποριακή παράσταση «In C» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας δημιουργική ελευθερία και ομαδική χορογραφία.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται τη διάσημη Γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφο Sasha Waltz, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1, με την μουσικοχορευτική παράσταση «In C», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Χορός στο Μέγαρο”. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Το 2021, η Sasha Waltz ανέπτυξε ένα χορογραφικό σύστημα βασισμένο στην ανοιχτή παρτιτούρα «In C» του συνθέτη Terry Riley (1964). Η χορογραφία αποτελείται από 53 μορφές που λειτουργούν μέσα από έναν δομημένο αυτοσχεδιασμό, δίνοντας στους χορευτές δημιουργική ελευθερία ενώ συντονίζονται σε ομαδικό πλαίσιο.

Το «In C» είναι μια μοναδική και δημοκρατική χορευτική διαδικασία που συνδυάζει την ατομική έκφραση με τη συλλογική δημιουργία. Ο θεατής βιώνει τη συνεχή μεταβολή ρόλων και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον καθοδηγητή και τον ακόλουθο, δημιουργώντας ένα οριζόντιο δίκτυο δημιουργίας.

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στο Radialsystem του Βερολίνου μέσω ζωντανής μετάδοσης και από τότε έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση και ενθουσιασμό.

Σχετικά με τη Sasha Waltz:

Η Sasha Waltz ασχολείται με τον χορό από την ηλικία των πέντε ετών. Έχει εκπαιδευτεί στο School for New Dance Development στην Ολλανδία (1983-1986) και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους χορογράφους στις ΗΠΑ. Η αναγνώρισή της σε διεθνές επίπεδο ήρθε με την τριλογία της Körper, S, και noBody, με την τελευταία να παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ της Αβινιόν το 2002.

Η Sasha Waltz έρχεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του World Human Forum.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα