Αν και είναι γνωστό πως η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από όσες καίμε μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση λίπους, το πού θα αποθηκευτεί καθορίζεται από ένα πλήθος παραγόντων, όπως η ηλικία, τα γονίδια, ο κακός ύπνος, η έλλειψη άσκησης, η διατροφή και εν γένει ο τρόπος ζωής.
Το καλό νέο είναι πως η αποφυγή ορισμένων τροφών και η ενσωμάτωση άλλων στη διατροφή μας μπορούν να βοηθήσουν στο να τεθεί υπό έλεγχο το κοιλιακό λίπος.
Ποιος είναι ο καλύτερος ξηρός καρπός κατά του κοιλιακού λίπους;
Ο «νούμερο ένα» ξηρός καρπός για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά, σύμφωνα με την Newgent, είναι τα αμύγδαλα. «Πρόκειται για μια κορυφαία διατροφική επιλογή, καθώς είναι από τους ξηρούς καρπούς με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη», αναφέρει. Επιπλέον, έρευνα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση περίπου 50 γραμμαρίων αμυγδάλων την ημέρα αντί ενός σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες συνδέεται με τη μείωση του κοιλιακού λίπους.
Ωστόσο, η Homan συνιστά την κατανάλωση ποικιλίας ξηρών καρπών, «καθώς το καθένα προσφέρει διάφορα θρεπτικά οφέλη». Ενώ συμφωνεί ότι τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική επιλογή, συνιστά επίσης φουντούκια και καρύδια, που είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα παρόμοια με τα αμύγδαλα.
3 ξηροί καρποί που πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή
«Τα κάσιους, τα καρύδια Βραζιλίας και τα μακαντέμια είναι υψηλότερα σε κορεσμένα λιπαρά», προειδοποιεί η Homan και συμπληρώνει: «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποφύγετε, αλλά να περιορίσετε την κατανάλωσή τους και να τα συνδυάζετε με άλλους ξηρούς καρπούς που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά».
Το «κλειδί» για καλύτερα αποτελέσματα
Η Homan προτείνει επίσης τον συνδυασμό των ξηρών καρπών με άλλες τροφές για να νιώθουμε πιο χορτάτοι. Για παράδειγμα, οι ξηροί καρποί μπορούν να προστεθούν μαζί με μούρα σε γιαούρτι ή πλιγούρι βρώμης. Επίσης, το αμυγδαλοβούτυρο με μπανάνα ή μήλο είναι ένας εξαιρετικός γευστικός συνδυασμός. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς σε σαλάτες ή να δημιουργούμε το δικό μας πέστο με βασιλικό και ελαιόλαδο.