Σε μια ισορροπημένη διατροφή, το ψάρι έχει την τιμητική του τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Ιδανικά, είναι μαγειρεμένο υγιεινά.
Που συνηθίζουμε να λέμε πως είναι ‘φρούτα’, αφού τα χωνεύουμε πολύ εύκολα.
Γιατί όμως, πεινάμε πολύ γρήγορα, όσα ψάρια και αν καταναλώσουμε στην καθισιά μας;
Για αρχή, έπειτα από ένα μεγάλο γεύμα -όσο υγιεινό και αν είναι- το σώμα μας χρειάζεται περισσότερα από 30 λεπτά για να ‘καταγράψει’ τον κορεσμό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σχετικά σήματα χρειάζονται χρόνο για να ταξιδέψουν από το στομάχι στον εγκέφαλο.
Οπότε είναι χρήσιμα κάποια time outs.
Τα ψάρια τώρα, είναι εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Δηλαδή, είναι χαμηλά σε ολικά λιπαρά, που σημαίνει ότι δεν έχουν πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Τα κορεσμένα λιπαρά συνδέονται με τα αυξημένα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερόλης.
Λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητας σε λιπαρά, οι άπαχες πηγές πρωτεΐνης τείνουν να είναι χαμηλότερες σε θερμίδες σε σύγκριση με τις μη άπαχες. Κάτι που είναι ευεργετικό για τη διαχείριση βάρους ή τον έλεγχο των θερμίδων.